Skip to content

Hírek

Magyar Ügyvédnők Egyesülete / Hírek

Magyar Ügyvédnők Egyesületének közleménye

A Magyar Ügyvédnők Egyesülete (MÜE) 2022. novemberében arról döntött, hogy – összhangban a European Women Lawyers Associationnal – megnyitja tagságát Jogtanácsos Kolleganőink számára is. Örömmel várjuk azon kolleganőink jelentkezését, akik szívesen vesznek részt a magyar, valamint az Európai Unió ügyvédnői és jogtanácsosai közötti szakmai kapcsolatok kiépítésében, elősegítésében nemzeti, valamint nemzetközi szinten, erősítve és segítve az ügyvédi kamarák, női közösségek, női szervezetek, jogi karok, oktatási- és kutatóintézetek közötti kapcsolatépítést, együttműködést.
A MÜE-t 2004 októberében dr. Szűcs Andrea ügyvédnő hívta életre. A szervezetünk az European Women Lawyers Assotiation (EWLA) céljaival azonosulva, és tevékenységéhez kapcsolódva elősegíti az európai jogalkotás megértését, különös tekintettel a nők jogegyenlőségére vonatkozó jogalkotás és jogalkalmazás területén. A MÜE célul tűzte ki a szervezet országos tagságának bővítését, regionális programok és rendezvények szervezését, pro bono ügyek felvállalását és mentorprogram kialakítását.
Az Egyesület a honlapon található linken örömmel várja mindazon kolléganők, kartársak jelentkezését, akik tagként bekapcsolódnának a MÜE működésébe, és aktívan részt vennének az egyesület rendezvényein.

Az Magyar Ügyvédnők Egyesületének elérhetősége: elnokseg@ugyvednok.hu, további részleteket hamarosan az egyesület honlapján, a www.ugyvednok.hu címen teszünk közzé.